Samordningsrådet för smarta elnät lanserar företagsregister på webben

En av rådets viktigaste uppgifter är att bidra till att smarta elnät kan utvecklas till en svensk tillväxtbransch. Därför lanserar nu rådet ett företagsregister på swedishsmartgrid.se. Där kan företag verksamma inom smarta elnät gratis registrera sitt företag och på det sättet marknadsföra sig både nationellt och internationellt.

Företagsregistret grundar sig på en kartläggning som Business Sweden har genomfört på uppdrag av rådet. Syftet var att ta reda på vilken kompetens det finns i Sverige i form av företag som levererar eller skulle kunna leverera produkter och tjänster inom smarta elnät. Trots att Business Sweden genomförde en omfattande informationsinsamling, gör rådet inga anspråk på att registret i nuläget ska vara fullständigt.

– Syftet är att registret kontinuerligt ska uppdateras, allteftersom nya verksamheter etableras på området och registreras där. På sikt hoppas vi att webbplatsen ska utvecklas till att bli den officiella samlingsplatsen för svensk kompetens och lösningar inom smarta elnät. Ytterligare ett steg i denna riktning är att vi inom kort även lanserar ett register för forsknings- och utvecklingsprojekt, berättar rådets kanslichef Karin Widegren.

Hitta företag inom smarta elnät här.

Kontakt
Karin Widegren, kanslichef, mobil: 073-064 46 33
Ilka von Dalwigk, kommittésekreterare, mobil: 072-219 88 19
Helena Lundberg, kommunikatör, mobil: 072-540 85 07