Konferenser, mässor och finansiering i Tyskland

Här presenterar vi ett urval pågående initiativ på den tyska marknaden. I filen nedan finns fler mässor och konferenser.

Start Up Energy Transition, Berlin

Innovationsbolag med energilösningar är välkomna att söka till den internationella tävlingen Start Up Energy Transition. En av kategorierna är intelligent grids, platforms and cyber security. Sista ansökningsdag är 31 januari 2019.

Digital Hub Initiative

Initiativ av näringsdepartementet för att främja digitala innovationer i Tyskland. Totalt finns det tolv hubbar i Tyskland som fokuserar bl.a. på smart systems & smart infrastructure, future industries and artificial intelligence.

Initiative Intelligente Vernetzung

Initiativ av det tyska näringsdepartementet som fokuserar på att lyfta potential av smarta nät inom utbildning, energi, hälsa, transport och förvaltning.

Nationale Plattform Elektromobilität

Den nationella platformen för elektromobilitet fungerar som rådgivare för regeringen i alla frågor som berör elektromobilitet. 

SINTEG-Programm "Schaufenster intelligente Energie - Digitale Agenda für die Energiewende"

Femårigt program (2016-2020) som främjar fem projekt i Tyskland som ska lösa frågan om hur man integrerar förnybar energi in i nätet. (Informationen är på tyska)