Almedalen – Rådets ordförande i paneldebatt om hur talang och innovation kan skapa framtidens smarta elnät

Maria Khorsand, VD för Sveriges tekniska forskningsinstitut och ordförande för Samordningsrådet för smarta elnät, deltar i en paneldebatt om hur talang och innovation kan skapa framtidens smarta elnät.

Debatten går av stapeln i Almedalen på torsdag den 4 juli, klockan 13-14.15 i Studentcentrum, BV Torget. Arrangör för evenemanget är KIC InnoEnergy Sweden och Uppsala universitet. Bo Normark, Power Circle och vice ordförande i samordningsrådet är moderator.

För att Sverige ska kunna leda utvecklingen av smarta elnät måste industrin rekrytera talanger och akademin ha en stark grundforskning. Men hur kan vi samordna och stimulera forskning och utbildning med innovation och entreprenörskap? Och hur kan vi få fram de talanger som kan driva utvecklingen? Det är några av frågorna som kommer att diskuteras.

Samordningsrådet har regeringens uppdrag att bidra till utvecklingen av smarta elnät i Sverige. Rådets vision är att Sverige ska bli ledande inom området smarta elnät som möjliggör ett ökat kundinflytande, hållbar utveckling, försörjningstrygghet och tillväxt. Ett av rådets definierade fokusområden är FoU, kunskapsförsörjning och teknikutveckling.

För ytterligare information:

Karin Widegren, kanslichef, mobil: 073-064 46 33

Helena Lundberg, kommunikatör, mobil: 073-540 85 07