Följ med till Bayern

2019-06-13 15:13

Efter förra årets framgångsrika studieresa med smarta elnät-företag till Berlin, är det dags att knyta kontakt med ytterligare en tysk region. I november arrangerar Forum för smarta elnät och Tysk-svenska handelskammaren en studieresa till Bayern med fokus på München och Nürnberg, Bayerns två största städer.

Efter förra årets framgångsrika studieresa med smarta elnät-företag till Berlin är det dags att knyta kontakt med ytterligare en tysk region. Den 27-29 november arrangerar Tysk-Svenska Handelskammaren och Forum för smarta elnät en studieresa till Bayern med fokus på München och Nürnberg, Bayerns två största städer. Temat för resan kommer att vara smarta städer. Resan riktar sig till svenska små- och medelstora företag inom smarta elnät – företag inom energilagring, smarta byggnader och e-mobilitet är lite extra välkomna.

Bayern är den största tyska delstaten och ekonomiskt en av de viktigaste. I Bayern finns stora företag som BMW, Siemens, Audi, Linde, Schaeffler och MAN samt energibolag som E.ON, Stadtwerke München och N-ERGIE. Bayern är dessutom hem till projektet c/sells, ett av fem stora projekt för att demonstrera hur den tyska energiomställningen, Energiewende, kan genomföras och Tyskland försörja sig med energi från 100% förnybara energikällor. Två energikluster – ENERGIEregion och Cluster Energietechnik – är partners till vår resa.

Resans mål är dels att ge de svenska deltagande företagen en överblick över smarta städer, utmaningar och lösningar i Tyskland, dels att knyta nya kontakter. Efter resan ska alla företag kunna bedöma om de vill gå vidare med sin etablering på den tyska marknaden, hur man bäst går tillväga och vilka de viktigaste ingångarna är.

Vi informerar närmare om studieresan på ett seminarium den 12 september, klockan 10–12, på Tysk-Svenska Handelskammaren. Anmälan krävs.

För mer information hör gärna av dig till verena.a...@handelskammer.se eller albin....@swedishsmartgrid.se.

12 SEP

Seminarium om studieresa till Bayern

Välkommen till ett seminarium som riktar sig till företag inom smarta elnätinklusive energilagring, smarta fastigheter och e-mobilitet, som vill ta sig in på den tyska marknaden. Läs mer