Allt ljus på Sverige i Hannover

2019-04-02 14:55

Hannovermässan har startat och i år är Sverige i strålkastarljuset som partnerland. I den svenska energipaviljongen, arrangerad av Energimyndigheten och Forum för smarta elnät, har små- och medelstora företag en unik chans att visa upp sina innovativa lösningar för energisystemet.

Hannovermässan är världens största industrimässa med 210 000 besökare från 98 länder. Statsminister Stefan Löfvén leder den svenska delegationen och såväl svenska startups som etablerade storföretag är på plats för att visa upp sina produkter och tjänster och knyta internationella affärskontakter. Den svenska Energipaviljongen arrangeras för fjärde året i rad – för andra året av Forum för smarta elnät tillsammans med Energimyndigheten.

– Drygt 20 företag ställer ut med oss i den svenska energipaviljongen. De visar upp allt från laddinfrastruktur till teknik för elkvalitetmätning och representerar den innovationskraft som finns i Sverige, inte minst inom digitala lösningar på energiområdet, säger Albin Carlén, projektledare på Forum för smarta elnät.

På onsdag eftermiddag håller Forum för smarta elnät ett seminarium på mässan som inleds av energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman. Ett antal svenska företag presenterar projekt med fokus på elbilar, förnybar el och flexibilitet i den smarta staden.