Åk med till Bayern

27 November 2019 - 29 NOV 2019
10:00 - 23:00
Nürnberg och München

Efter förra årets framgångsrika studieresa med smarta elnät-företag till Berlin är det dags att knyta kontakt med ytterligare en tysk region. Tysk-Svenska Handelskammaren och Forum för smarta elnät arrangerar en studieresa till Bayern med fokus på München och Nürnberg, Bayerns två största städer. Temat för resan kommer att vara smarta städer. Resan riktar sig till svenska små- och medelstora företag inom smarta elnät, inklusive energilagring, smarta byggnader och e-mobilitet.

Bayern är den största tyska delstaten och ekonomiskt en av de viktigaste. I Bayern finns stora företag som BMW, Siemens, Audi, Linde, Schaeffler och MAN samt energibolag som E.ON, Stadtwerke München och N-ERGIE. Bayern är dessutom hem till projektet c/sells, ett av fem stora projekt för att demonstrera hur den tyska energiomställningen, Energiewende, kan genomföras och Tyskland försörja sig med energi från 100% förnybara energikällor.

Resans mål är dels att ge de svenska deltagande företagen en överblick över smarta städer, utmaningar och lösningar i Tyskland, dels att knyta nya kontakter. Efter resan ska alla företag kunna bedöma om de vill gå vidare med sin etablering på den tyska marknaden, hur man bäst går tillväga och vilka de viktigaste ingångarna är.

Programmet för resan hittar du nedan. Det är kostnadsfritt att delta i programmet, deltagarna står dock själva för rese- och boendekostnader.

För mer information hör gärna av dig till verena.a...@handelskammer.se eller albin....@swedishsmartgrid.se.